Ontpelde hennepzaden (bio), 200g of 600g

Door de grote hoeveelheid proteïnen (30 à 35%) is hennepzaad een uitstekende vleesvervanger. De proteïnen zijn door ons lichaam heel gemakkelijk te verteren en zijn compleet in die zin dat alle essentiële aminozuren aanwezig zijn en in een aanzienlijke hoeveelheid. Bovendien bevat het een hele hoop belangrijke vitamines zoals B1, B3, B5, E en mineralen zoals magnesium, kalium, ijzer, zink en fosfor.

Ontpelde hennepzaden kan je rauw en koud eten bij je ontbijtgranen, in een smoothie, op een slaatje of bij gelijk welk ander gerecht als topping, smaakmaker of gewoon als vervanging voor vlees of vis.

Onze consumentenverpakkingen zijn glazen bokalen van 200 g en 600 g.

Meer informatie over dit product kan u terugvinden op hempfood.eu.

WAAROM KIEZEN VOOR HENNEP?

Hennep is een zeer milieuvriendelijk gewas. Zo zijn voor de teelt van industriële hennep weinig tot geen chemische bestrijdingsmiddelen of bemesting nodig, waardoor het slechts een kleine stap is naar een biologische teelt. Het is een ideaal rotatiegewas, het gaat bodemerosie tegen en kan zelfs een met zware metalen vervuilde bodem saneren. Het komt de biodiversiteit ten goede en neemt tijdens de snelle groei heel veel CO2 op.

Veel mensen associëren hennep met de drugs cannabis. Industriële hennep behoort weliswaar tot dezelfde familie als cannabis maar kan niet als drugs gebruikt worden. Slechts een veertigtal variëteiten met laag THC-gehalte (de psychoactieve stof in cannabis) zijn volgens Europese regelgeving toegelaten voor de landbouw. Boeren die hennep telen dienen dit ook specifiek te melden aan de bevoegde instanties en worden onderworpen aan controles en labotesten.

Van hennepzaad wordt beweerd dat dit het meest complete voedsel voor de mens zou zijn. Het wordt gepeld en rauw gegeten en heeft een nootachtige smaak. Door de grote hoeveelheid proteïnen (30 à 35%) is hennepzaad een uitstekende vleesvervanger. De proteïnen zijn door ons lichaam heel gemakkelijk te verteren en zijn compleet in die zin dat alle essentiële aminozuren aanwezig zijn en in een aanzienlijke hoeveelheid. Bovendien bevat het een hele hoop belangrijke vitamines zoals B1, B3, B5, E en mineralen zoals magnesium, kalium, ijzer, zink, fosfor,…

Ontpelde hennepzaden kan je eten bij je ontbijtgranen, in een smoothie, op een slaatje of bij gelijk wel ander gerecht als topping, smaakmaker of gewoon als vervanging voor vlees.

Van hennepzaad wordt ook olie geperst. Hennepolie is vanwege alle goede vetzuren heel gezond en wordt zelfs aanbevolen bij de behandeling van bepaalde huidaandoeningen, hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, reuma, ontstekingen en diabetes. Zo bevat hennepolie o.m. de twee (enige) essentiële vetzuren alfa-linoleenzuur, een omega-3 vetzuur en linolzuur, een omega-6 vetzuur. Alfa-linoleenzuur en linolzuur zijn o.a. nodig om membranen aan te maken voor zenuwcellen. Omdat het lichaam deze vetzuren niet zelf kan aanmaken zijn ze essentieel in onze voeding en dienen dagelijks te worden geconsumeerd. Voor een goede werking dient er weliswaar een bepaald evenwicht te zijn tussen de inname van omega-6 en omega-3 vetzuren. Bij hennepolie is de verhouding linolzuur t.o.v. alfa-linoleenzuur zo’n 2,5 à 3:1, wat min of meer perfect verhouding is zoals die voor de mens geschikt is. Verder bevat hennepzaad ook andere vetzuren als oliezuur, gamma-linoleenzuur en stearidonzuur.

Onze producten


Bekijk product

Ongepelde hennepzaden (bio)

Bekijk product

Hennepburgers (bio),150g

Bekijk product

Hennepmeel (bio)

Bekijk product

Ontpelde hennepzaden (bio)

Bekijk product

Hennepolie (bio)

Bekijk product

Ontpelde hennepzaden (bio), 200g of 600g

Bekijk product

Hennepolie (bio), 250ml of 500ml

Scroll to Top